Sinds 2001 werk ik als psychotherapeut bij praktijk Marquette en ik vind het na iedere werkdag weer een voorrecht dit werk te kunnen doen.
Ieder verhaal is weer anders; uw verhaal zal de leidraad vormen voor de behandeling en behandelvorm.
Ik ben opgeleid als cognitief gedragstherapeut en als systeemtherapeut. Ik zal werken vanuit deze referentiekaders, maar zal daarnaast ook putten uit de cursussen en opleidingen die ik daarna heb gevolgd; de opleiding Acceptance and Commitment Therapy blijkt met name een waardevolle toevoeging. Ook zal ik putten uit hetgeen ik geleerd heb van en door de vele cliënten die me de afgelopen jaren in vertrouwen hebben genomen. Vertrouwen dat kon ontstaan doordat er een goede behandelrelatie ontstond en men zich veilig en goed behandeld voelde.
Indien relevant, zal ik in de behandeling graag gebruik maken van EMDR. Door de jaren heen heb ik door het gebruik van EMDR zo veel positieve ontwikkelingen bij cliënten gezien, dat ik daar heel enthousiast over ben geworden.
Atie van den Ende neemt geen nieuwe cliënten meer aan in verband met haar naderende pensioen.
Sinds 2010 ben ik op verschillende dagen in de week werkzaam bij praktijk Marquette in de Basis GGZ (volwassenen). Ik heb mij gespecialiseerd in veel klachtgebieden (oa. depressie, burnout, angstklachten) en gebruik verschillende evidence based behandeltechnieken (Cognitieve gedragstherapie, Interpersoonlijke Psychotherapie, EMDR, Mindfulness), echter geen daarvan pas ik standaard toe.
Samen met de cliënt zal ik in het eerste gesprek tot een ‘op maat gesneden’ behandelplan proberen te komen. Gedurende de sessies blijft daarover contact en waar nodig volgen aanpassingen. Ook wat betreft de frequentie van afspreken en de mogelijkheid om na een aantal sessies de contacten aan te vullen ofwel te vervolgen met contact per email, blijft afstemming plaats. Mijn kracht zit hem in scherp, maar ook onbevooroordeeld kijken en luisteren. Ik hoor dan ook wel terug dat men zich gehoord en op zijn gemak heeft gevoeld.
Mijn werk voor Marquette is voor mij een heel waardevolle aanvulling op mijn parttime aanstelling bij PsyQ Amsterdam, waar ik diagnostische onderzoeken doe (oa. DSM diagnoses, persoonlijkheidsproblematiek, ADHD, Autisme spectrum problematiek).
Mijn studie in de klinische- (en arbeid en organisatie) psychologie heb ik in 1995 afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heb ik promotieonderzoek gedaan naar psychische gevolgen van het hebben van een genetische aanleg voor kanker. Mijn promotie en het afronden van de opleiding tot GZ-psycholoog vonden beiden plaats eind 2001.
Ik ben in 1991 afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie de Liefde.
Na diverse banen in de gezondheidszorg ben ik sinds 2004 verbonden aan de praktijk en ik hoop hier nog lang mee door te gaan. Ik ben vaak ontroerd door de verhalen en de innerlijke kracht van onze nieuwe cliënten. Met een groot deel van de nieuw aangemelde cliënten heb ik het eerste vervolggesprek na de telefonische intake. Op basis hiervan en op basis van het vervolggesprek met de behandelaar wordt uiteindelijk de diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt.
Daarnaast geef ik aan de Vrije Universiteit het vak intake en psychodiagnostiek aan studenten psychologie en schrijf ik jeugdboeken.